verzekerd van een organic fit

Biologisch en duurzaam

Bij The Organic Fit maken we alleen gebruik van de beste materialen om zo de hoogst mogelijke kwaliteit voor onze producten te behalen.

Organic Cotton

De kledingindustrie is nummer 2 op de lijst met meest vervuilende industrieën. Ongeveer 3% van alle landbouw op aarde wordt ingenomen door katoen, echter bijna een kwart van het totaal gebruik aan pesticiden wordt er gebruikt.

Bij The Organic Fit kiezen wij voor het gebruik van 100% organisch katoen. Bij de teelt er van worden geen pesticiden, insecticiden en synthetische voedingsstoffen gebruikt. Deze stoffen zijn schadelijk voor de luchtkwaliteit, bodemkwaliteit, biodiversiteit en de menselijke gezondheid van boeren en hun families. 

Certificering

De materialen en stoffen gebruikt in onze broeken hebben een GOTS certificaat. Een GOTS (Global Organic Textile Standard) certificaat verzekert ons van duurzaam geteelde en verwerkte stoffen, vervaardigd onder ethisch verantwoorde omstandigheden.  

Logistieke proces

Om de uitstoot van het logistieke proces zo klein mogelijk te laten zijn, laten wij onze broeken zo dicht mogelijk bij huis produceren. Onze broeken worden daarom gemaakt in Portugal. Fabrieken dichterbij Nederland zijn gezien onze kleinschalige afnames niet voorhanden.

In ons eigen verpakkingsproces gebruiken wij geen plastic. Alle verpakking wordt gedaan met duurzaam geproduceerd karton of papier. Bij leveringen van onze fabrikant wordt echter wel (recycled) plastic gebruikt, omdat de kans op beschadigingen bij grootschalige leveringen groter is.