Wat is een chino broek?

wat is een Chino broek
Op het moment is de chino broek ontzettend populair, maar wat is een chino broek nu precies? Het is een katoenen broek die in eerste instantie is ontworpen voor het Britse leger. De broek is voorzien van een rits en twee open zakken aan de voorkant. Op de achterkant van de broek zijn eveneens één of twee zakken te vinden. Bij sommige broeken kunnen deze zakken afgesloten worden met een knoopje. De chino broek werd voor het eerst zo genoemd door de Amerikanen. Het Amerikaanse leger heeft de broek namelijk ook enige tijd gedragen. Zij noemden de broek zo, omdat het katoen afkomstig was uit China.

Share deze blog

Hoe werd de chino broek populair onder het grote publiek?

Alhoewel de broek voor het leger ontworpen is, is de chino vandaag de dag ook populair onder het grote publiek. De broek werd populair onder consumenten die een tussenweg zochten tussen de spijkerbroek en het formele pak. Er zijn chino broeken voor zowel mannen als vrouwen verkrijgbaar. Bovendien is de broek tegenwoordig in tal van verschillende kleuren te krijgen. Dat terwijl de broek in eerste instantie enkel in kaki geproduceerd werd.

Wat maakt de chino broek zo comfortabel?

De chino broek is dus populair vanwege de uitstraling. De broek is netjes, maar ook niet te formeel. Dat zorgt ervoor dat je de broek bij vrijwel iedere gelegenheid kunt dragen. Nog een reden dat de broek zo populair is, is omdat hij zo comfortabel zit. Dat komt onder meer door het materiaal. Het katoen zorgt ervoor dat de broek lekker zacht aanvoelt. Qua comfortlevel kun je de broek vergelijken met een katoenen joggingbroek.

Chino’s voor verschillende gelegenheden

Zoals aangegeven, zijn er vandaag allerlei verschillende soorten chino’s te verkrijgen. De broeken worden allang niet meer alleen in de kleur kaki geproduceerd. Je hebt chino’s met aflopende pijpen, maar ook chino’s met pijpen die overal even breed zijn. Wat de kleur betreft, slaag je er altijd in om een chino broek te vinden die goed bij je outfit past. Over het algemeen wordt dit type broeken gedragen als onderdeel van een (smart) casual kledingstijl.

Waar kun je een chino broek kopen?

Inmiddels ken je het antwoord op de vraag “wat is een chino broek?”, maar waar kun je dit type broek kopen? Er zijn veel kledingwinkels en webwinkels waar je chino’s kunt aanschaffen. Als je erg lang bent, kan het echter een uitdaging zijn om een broek in de juiste maat te vinden. Wie lange chino broeken voor heren zoekt, is bij The Organic Fit aan het juiste adres. Wij hebben ons gespecialiseerd in kledingstukken voor lange heren. Als lange man is het namelijk een uitdaging om een broek te vinden die lang genoeg maar niet te wijd is.

Dankzij onze webshop kun je ook een passende chino broek vinden als je wat langer bent. Daarnaast bieden we ook joggingbroeken aan voor lange heren. Zowel de joggingbroeken als de chino’s die we aanbieden, worden van organisch katoen geproduceerd. De broeken zijn dus van duurzame en kwalitatieve materialen gemaakt.

Blauwe chino broek
Chino in beige

Meer
Blogs