Zo kun je je joggingbroek combineren

Wanneer je eindelijk in het bezit bent van een extra lange joggingbroek kun je gaan nadenken op welke manier je de broek kunt combineren met andere kleding. Door even kort aandacht te besteden aan het matchen van de juiste kleding zie jij er altijd verzorgd uit. En geloof ons: jouw partner zit hier zéker op te wachten. Een joggingbroek is op vele manieren te combineren. Het hangt voornamelijk af van de situatie en bovenal jouw mentale status op welke manier jij de joggingbroek draagt.

Share deze blog

Wat staat leuk op een joggingbroek?

Om te bepalen wat leuk staat op een joggingbroek kijk je eerst naar de basis. Zit je broek goed en valt hij niet als een tent om je benen heen? Het belangrijkste is niet wát je draagt, maar hoé je het draagt. Het gaat erom dat jij weet hoe je je kleding draagt en er daardoor verzorgd uit ziet. Kies je bijvoorbeeld voor een joggingbroek met nauwsluitende pijpen? Zorg er dan voor dat de joggingbroek zelf ook als slim-fit model bij jou valt, zodat het er als een verzorgd geheel uitziet. En joggingbroek met rechte pijpen mag best iets wijder vallen.

Joggingbroek combineren met een Blouse en blazer

Het combineren van je joggingbroek met een blouse en een blazer of jasje is een uitstekende keuze voor je zakelijke meetings vanuit huis. Sinds het uitbreken van het coronavirus begin 2020 zijn de teamsmeetings niet meer weg te denken uit je werkagenda en is thuiswerken onderdeel van het ‘leven na corona’ geworden. Uiteraard wil je nog wel gewoon goed voor de dag komen bij je klanten en je collega’s. Aan de onderkant een comfortabele lange joggingbroek met daarboven dus een hemd en/of een jasje, de ideale thuiswerk outfit!

Joggingbroek combineren met t-shirt

Een joggingbroek combineren met een wit t-shirt is natuurlijk dé klassieke combinatie. Ideaal voor een avondje lekker op de bank met je favoriete serie. Toch iets te koud? Maak dan een milieubewuste keuze en trek een lekkere hoodie aan in plaats van de verwarming een paar graden hoger te draaien. Ook in de gym is het natuurlijk ideaal om een joggingbroek te dragen met een shirt of een hoodie. Uiteraard alleen tijdens je warming up, want leg-day in je joggingbroek is natuurlijk geen training.

Joggingbroek combineren met trui of hoodie

Een joggingbroek met een lekkere trui. Ideaal als huispak. Wie heeft er geen een? Voor de meeste gelegenheden is een joggingbroek gecombineerd met een trui of hoodie toch wel de meest voor de hand liggende combinatie. Deze set kies je wanneer je bijvoorbeeld een stukje rustig hardlopen gaat op een frisse avond. Ook is dit de ideale keuze wanneer je aan het reizen bent., lekker comfortabel in je joggingbroek met een goede trui erop, afgemaakt met nette sneakers. Heerlijk ontspannen op reis.

Joggingbroek combineren met een jacket

Heb je een joggingbroek die jou goed zit? Sluit hij mooi aan om je benen en lubbert hij niet rond de knieën en bovenal: is hij lang genoeg? Dan kun je de joggingbroek ook prima casual dragen. Dit gaat wel makkelijker met een joggingbroek met strakke enkelbanden. Kies je toch voor een joggingbroek met rechte pijpen, let er dan op dat hij slim-fit is, zodat je er goed verzorgd uit ziet. Een stijlvolle combinatie hierbij is het dragen van een jack. Je kunt hierbij denken aan een baseball jack of bijvoorbeeld een nette bomber jack. Als optie kun je ook kiezen voor een hoodie met een bodywarmer, zeker minder warm en modieus.

Een leren jasje of een spijkerjack raden we daarentegen niet aan.

Joggingbroek combineren met schoenen

Een ander voordeel van een joggingbroek met strakke enkelbanden is dat je schoenen ‘vrij’ zijn. Je broek hangt er niet overheen, wat ervoor zorgt je schoenen extra opvallen. Zorg er daarom voor dat je ook hier een goede bewuste keuze maakt en niet voor je afgetrapte sneakers kiest. Gebruik deze maar voor een potje voetbal met de jeugd. Voor schoeisel onder een joggingbroek zijn er wat ons betreft drie opties:

 

Witte sneakers

Tegenwoordig is de witte sneaker niet meer weg te denken uit ieders garderobe. Deze schoenen staan goed onder eigenlijk elke outfit, van zakenpak tot huispak. Onder een mooie donkere joggingbroek met strakke enkelbanden komen witte sneakers helemaal tot hun recht. Hou wel rekening met het seizoen en het type schoen. Je hebt witte sneakers gemaakt van canvas (Converse), die je liever draagt als het mooi weer is. Ook heb witte schoenen van leer (denk aan Nike, Adidas of Veja) die je juist ook goed aankunt bij de meer regenachtige dagen.

 

Gekleurde sneakers

Net zoals de witte sneaker zorgt het dragen van een mooie gekleurde sneaker onder een joggingbroek met strakke enkelbanden ervoor dat jij er verzorgd uitziet. Het hangt helemaal van de rest van je outfit af welke schoenen jij kiest, maar met een effen kleur zoals zwart, olijfgroen of lichtblauw zit je al snel goed. Sneakers met een bonte verzameling aan kleuren zijn natuurlijk ook goed mogelijk. Hierbij geldt: zorg dat je hooguit één item in je outfit hebt die er echt uitspringt, in dit geval je schoenen.

 

Slippers

Uiteraard kan de slipper niet ontbreken in dit rijtje. Draag jij je joggingbroek het allerliefste als huispak? Kies er dan voor om daar een lekkere comfortabele slipper bij te dragen. In de huidige tijden met de actuele klimaatdiscussies probeert natuurlijk iedereen de verwarming een standje lager te zetten. Als je dan door huis loopt is het wel zo lekker om iets aan je voeten te hebben. Als je kiest voor die klassieke Adidas slippers of Crocs blijven je voeten lekker warm (uiteraard in combinatie met sokken). Ook lekker makkelijk in- en uitstappen als je plat op de bank gaat liggen Netflixen.

Meer
Blogs